Tuotantoketju, ympäristöä ajatellen.

 

Viemme sinut matkalle ONES tuotteiden tuotantoketjuun. 

Paljon olemme saaneet lehdistä lukea, miten tuotantoketju on usein niin monimutkainen, ettei monikaan pysty sitä kertomaan. Me voimme ja halaumme toimia täysin läpinäkyvästi. 

Kaikki tuotteemme ovat Eart Positive merkkiä, Eettisintä ja ekologisinta luomupuuvillaa.

 

 
 
Eettinen tuotantoketju 
matka
 
 

 

Mitä matkalla tapahtuu?

EarthPositive-tekstiilin matka alkaa kuten muidenkin puuvillatekstiilen – puuvillapellolta. Tässä tapauksessa organic cotton (luomupuuvilla) pellolta, joka sijaitsee Ahmedabad kaupungin liepeillä. Kaupunki sijaitsee Gujaratissa, Intiassa.

Miksi luomupuuvillan (organic cotton) viljely on erilaista kuin tavanomaisen puuvillan viljely? gujarat

 

 

 

 

YMPÄRISTÖVAIKUTUS

Yhden t-paidan valmistamiseen käytetään n. 1 kg puuvillaa, jonka tuottamiseen kulutetaan keskimäärin 20 000 litraa vettä. EarthPositive® t-paidassa on säästetty noin 700 litraa vettä.

Luonnonmukaisen puuvillan viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita, jolloin maaperä ja paikalliset vesilähteet säilyvät myrkyttöminä. Puhdas ja terveellinen maaperä, joka sisältää orgaanista ainetta, mahdollistaa paremman vedenpidätyskyvyn ja terveellisen juurikasvuston. Tämä vähentää osaltaan puuvillan vaikutusta veteen.

EarthPositive puuvillan viljely tehdään Gujaratissa koska sillä alueella 95% vedestä muodostuu monsuunisateista. Sadeveden käyttö vähentää merkittävästi suurien kasteluvesihankkeiden tarvetta. Suuret hankkeet riistävät usein niukkoja vesivaroja, joita tarvitaan paikallisissa kylissä.

 

Kun siirrytään toimitusketjussa eteenpäin, niin EarthPositive-valmistuksen eettiset ja ympäristöystävälliset sitoumukset jatkuvat tuotannon eri osa-alueilla: siementenpoistossa, kehräämisessä, kudonnassa, värjäyksessä ja ompelussa. Kaikki tapahtuu GOTS-sertifioitujen ja Fair Wear -säätiön tarkastetuissa tiloissa, joten he tietävät tasan tarkkaan tehtaat ja tuotatomenetelmät, jotka sijaitsevat Coimbatoressa, Tamil Nadussa, Etelä-Intiassa.

 

 

                                                                                                  

intia_2

 

 

 

 

 

PUHDAS ENERGIA

EarthPositive -mallisto on valmistettu tehtaalla, jolla on käytössä 30 tuuliturbiinia ja aurinkopaneeleita. Ne varmistavat energian, hintavakauden ja ennen kaikkea - puhtaan, ympäristöystävällisen energian.

 

 

JÄTEHUOLTO

Koska tuotannon jokaisessa vaiheessa tapahtuu jonkin verran materiaalin hukkaamista ja hylkäämistä, minimoidaan tuhlaaminen jokaisessa tuotannon vaiheessa. Puuvillan puhdistusvaiheessaerotellut siemenet hyödynnetään puuvillaöljyn valmistukseen ja niitä käytetään myös lehmien ruuaksi.

Kehruussa lyhyet kuidut erotellaan ja ne hyödynnetään muissa tekstiileissä, joissa kuidun laatu ei ole tärkeää.

Leikkaus ja värjäysvaiheidenjäännöstuotteita hyödynnetään mm köysien valmistuksessa.

Tehtaalla on close-loop-puhdistusjärjestelmä. Järjestelmä sisältää käsittelyaltaita, hiekkasuodattimia sekä käänteisosmoosijärjestelmän. Tällä järjestelmällä voidaan jätevedet muuntaa puhtaaksi vedeksi. Uskomatonta, mutta 93% kaikista jätevesistä käsitellään ja käytetään uudestaan, jolloin paikalliset vesijärjestelmät ovat täysin vapaita haitallisista kemikaaleista.

 

 

KULJETUS – VIIMEINEN VAIHE

Merikuljetus Etelä-Intian Tuticorin satamasta aina Englantiin, Bedfordiin asti. Sieltä maa-meri UPS-kuljetuksena Suomeen asti.

 

Yksi suurimmista hiilidioksidipäästöistä on lentomatka. Hiilijalanjäljen vähentämiseksi EarthPositive®-mallistolla on "No Airfreight" -käytäntö, jossa käytetään merikuljetuksen konttipaketteja. Joten EarthPositive-tekstiili on siirretty Intiasta päävarastoon, Bedfordiin (UK) mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Tekstiilit on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin, jotka on valmistettu kuluttajille kierrätetyistä materiaaleista.

UPS-jatkokuljetukset Suomeen hoituvat suoraan päävarastosta Bedfordista (UK). UPS:lla on Carbon Neutral serfiointi.

 

 

Design ja painotyö tapahtuu Suomessa, omin kätösin, koneiden avustuksella =)

 

 

Tässä yksi, iso syy miksi olemme valinneet ONES tuotteiksi juuri Earth Positive merkin tuotteet. Koko ketju, sekä tuotteiden laatu on erinomaista.

 

Mitä sinä olet tykännyt ONES vaatteiden laadusta?

 

- Susanne


Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua